Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Suiker

Wat is suiker?

Suiker is een natuurlijke stof. Het komt voor in alle planten en dieren. Je lichaam maakt het ook aan bij het verteren van eten. Sommige planten hebben veel suiker, zoals suikerbieten en suikerriet. Suiker smaakt heel zoet en het zit in veel etenswaren, bijvoorbeeld koekjes, chocolade en frisdrank.

Schema over de effecten van suiker met de tekst een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Roken kan het sperma beschadigen en vermindert de vruchtbaarheid

Hoe komt suiker in sigaretten terecht?

Suiker zit van nature in tabak. Soms is het zelfs een vijfde deel van het gewicht. Fabrikanten voegen suiker ook extra toe aan sigaretten. Het geeft een betere smaak, houdt de tabak vochtig en het houdt de tabak bij elkaar.

Is suiker in sigaretten ongezond?

Als je een sigaret rookt, verbrandt bijna alle suiker die in de sigaret zit. De stoffen die bij het verbranden ontstaan kunnen kanker veroorzaken. Ook kunnen ze de keel irriteren.
Bij het verbranden ontstaat ook aceetaldehyde. Door aceetaldehyde kun je vrolijker worden. Het kan ook de werking van nicotine in sigaretten versterken. Hierdoor kun je er makkelijker aan verslaafd raken.
Bij het verbranden van suiker ontstaan er ook stoffen die ervoor zorgen dat je de nicotine minder goed voelt. Dat maakt dat je meer sigaretten wilt roken en dieper wilt inhaleren.
Doordat sigaretten beter smaken door suiker, kun je er meer van willen roken. Daardoor kun je meer ongezonde stoffen binnenkrijgen.

 

Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over de effecten van suiker op tabakinfo.nl

Service