Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Sorbitol

Wat is sorbitol?

Sorbitol is een natuurlijke stof. Je lichaam maakt het aan bij het verteren van eten. Ook zit het in vruchten en planten zoals appels, peren en tabak. Sorbitol smaakt zoet en ruikt naar karamel.

Schema over de effecten van sorbitol met de tekst een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Stoppen met roken vermindert het risico op dodelijke hart- en longziekten

Hoe komt sorbitol in sigaretten terecht?

Fabrikanten voegen sorbitol toe aan sigaretten om de tabak vochtig te houden. Zo verkruimelt de tabak niet. Ook zorgt sorbitol ervoor dat sigaretten beter branden.

Is sorbitol in sigaretten ongezond?

Al het sorbitol in sigaretten verbrandt bij het roken. Er ontstaan dan stoffen die kanker kunnen veroorzaken en stoffen die je ogen en je luchtpijp kunnen irriteren. Je krijgt dan een droge keel krijgt en je moet hoesten. Ook ontstaat er aceetaldehyde dat ervoor kan zorgen dat je vrolijker wordt en eerder aan sigaretten verslaafd raakt. Zo krijg je ook meer ongezonde stoffen binnen.


Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over de effecten van sorbitol op tabakinfo.nl

Service