Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Pruimensap

Wat is pruimensap

Pruimensap voor sigaretten wordt gemaakt van gedroogde pruimen. Deze worden weer vochtig gemaakt en geperst. Dit pruimensap is heel zoet omdat er veel suiker in zit.

Schema over de effecten van pruimensap met de tekst een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Stoppen met roken vermindert het risico op dodelijke hart- en longziekten

Hoe komt pruimensap in sigaretten terecht?

Fabrikanten voegen pruimensap toe voor een betere smaak. De suiker in het pruimensap zorgt ervoor dat sigaretten naar karamel smaken. Het maakt de rook ook zachter en zoet.

Is pruimensap in sigaretten ongezond?

Het is nog niet bekend welke stoffen er ontstaan bij het verbranden van pruimensap in sigaretten. De suiker in het pruimensap kan wel verbranden. Dan ontstaan er stoffen die kanker kunnen veroorzaken en je luchtpijp en longen kunnen irriteren. Je krijgt dan een droge keel krijgt en je moet hoesten.
Als aceetaldehyde ontstaat, kan een sigaret verslavender worden en kan je door het roken vrolijker worden. Er ontstaan ook stoffen waardoor je dieper wilt inhaleren.
De karamel die ontstaat door het verbranden van suikers in pruimensap geeft sigaretten een beter smaak. Pruimensap kan er ook voor zorgen dat je meer sigaretten gaat roken. Hierdoor krijg je meer ongezonde stoffen binnen.
Pruimensap zit ook in etenswaren en daarin is het veilig.

Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer over de effecten van pruimensap op tabakinfo.nl

Service