Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Propyleenglycol

Wat is propyleenglycol

Propyleenglycol wordt gemaakt van aardolie. Het smaakt en ruikt niet en het wordt veel gebruikt. Zo zit het in cosmetica, etenswaren en medicijnen. De namaakrook of -mist in discotheken is er ook van gemaakt.

Schema over de effecten van propyleenglycol mmet de tekst een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Stoppen met roken vermindert het risico op dodelijke hart- en longziekten

Hoe komt propyleenglycol in sigaretten terecht?

Fabrikanten voegen propyleenglycol toe om sigaretten vochtig te houden.

Is propyleenglycol in sigaretten ongezond?

Bij het roken van sigaretten verbrandt een deel van de propyleenglycol. Dan ontstaan er stoffen die kanker kunnen veroorzaken.

Er is ook propyleenglycol die niet verbrandt. Die komt in de rook terecht. Dat kan je luchtwegen en ogen irriteren, zodat je een droge keel krijgt en moet hoesten. Het kan ook de luchtwegen en ogen irriteren van de mensen die bij je in de buurt zijn en niet roken.
Propyleenglycol maakt dat de rook van sigaretten minder scherp smaakt. Daardoor kun je meer sigaretten gaan roken. Zo krijg je ook meer ongezonde stoffen binnen.


Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over propyoleenglycol op tabakinfo.nl

Service