Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Cellulose

Wat is cellulose?

Cellulose is een natuurlijke stof. In planten komt het veel voor. Zo zit cellulose in katoen, vlas, hennep, houtpulp en tabak.

Schema over de effecten van cellulose met de tekst Een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Roken werkt zeer verslavend, begin er niet mee

Hoe komt cellulose in sigaretten terecht?

Cellulose zit in tabak en dus ook in sigaretten. Fabrikanten voegen het ook extra toe aan sigaretten. Cellulose zorgt ervoor dat de tabak bij elkaar gehouden wordt. Ook wordt het gebruikt als extra vulmiddel. In het filter en in het vloei zorgt cellulose voor meer rook bij het opbranden.

Is cellulose in sigaretten ongezond?

Als je sigaretten rookt, verbrandt de cellulose. Hierbij ontstaan giftige stoffen. Er ontstaan ook stoffen die kanker kunnen veroorzaken en stoffen die je luchtpijp en longen kunnen irriteren, waardoor je een droge keel krijgt en moet hoesten.

Bij verbranding van cellulose kan ook aceetaldehyde ontstaan. Deze stof kan sigaretten verslavender maken. Het zorgt er ook voor dat je vrolijker wordt. Daardoor kun je meer sigaretten gaan roken. Zo krijg je meer ongezonde stoffen binnen.

Cellulose zit ook in etenswaren en in cosmetica. Daarin is het veilig.

Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over cellulose in sigaretten op tabakinfo.nl

 

 

Service