Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Carob en gom

Wat is carob?

Carob komt van een boom, de johannesbroodboom. Deze boom komt voor in het Middellandse Zeegebied. Carob wordt gemaakt van de gedroogde peulenschillen. Deze peulenschillen zijn rijk aan suiker. Ze smaken zoet en naar chocolade.

Schema over de effecten van carob en gom met de tekst Een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Roken werkt zeer verslavend, begin er niet mee

Wat is gom?

Er bestaan verschillende soorten gom. Voor sigaretten wordt de gom van de johannesbroodboom gebruikt. Gom is een kleverige, doorschijnende vloeistof en wordt hard bij het opdrogen. Gom zit in de zaden van de johannesbroodboom. Het stroomt ook uit spleten van de boom of op plekken waar de boom beschadigd wordt.

Hoe komen carob en gom in sigaretten terecht?

Fabrikanten voegen carob en gom toe aan sigaretten voor een betere  smaak. Ze maken de rook ook milder en lekkerder. Carob geeft de rook een zoete notensmaak en het zorgt ervoor dat je minder hoeft te hoesten.

Zijn carob en gom in sigaretten ongezond?

Carob en gom verbranden tijdens het roken. De stoffen die dan ontstaan zijn meestal niet gezond.
Zo ontstaan er stoffen die kanker kunnen veroorzaken. Er ontstaat ook aceetaldehyde dat ervoor kan zorgen dat sigaretten verslavender worden en dat je vrolijker wordt. Andere stoffen die ontstaan zorgen ervoor dat de nicotine in sigaretten minder werkt, waardoor je er meer van moet roken en dieper inhaleren.

Carob en gom zitten ook in etenswaren en in cosmetica. Daarin zijn ze veilig.

Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over carob en gom op tabakinfo.nl

Service