Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Aceetaldehyde

Wat is aceetaldehyde?

Aceetaldehyde is een natuurlijke stof. Je lichaam maakt deze stof aan als je eten en drinken verteert. Het zit ook in veel etenswaren zoals koffie, brood en rijp fruit.

Schema over de effecten van aceetaldehyde met de tekst Een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat:  Roken brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe

Hoe komt aceetaldehyde in sigaretten terecht?

Aceetaldehyde ontstaat als je sigaretten rookt. Dan verbrandt niet alleen de  tabak. Ook de stoffen die fabrikanten toevoegen aan sigaretten verbranden dan, bijvoorbeeld suiker. Als suiker verbrandt dan onstaat aceetaldehyde. Fabrikanten voegen zelf dus geen aceetaldehyde toe.

Is aceetaldehyde ongezond?

Aceetaldehyde kan je luchtpijp en je longen irriteren, waardoor je een droge keel krijgt en gaat hoesten. Ook kan het kanker veroorzaken.
Aceetaldehyde kan ervoor zorgen dat je je vrolijker voelt en het kan sigaretten verslavender maken. Hierdoor kun je meer sigaretten gaan roken. Je krijgt dan meer stoffen binnen die slecht zijn voor je gezondheid.


Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over aceetaldehyde op tabakinfo.nl

Service