Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over roken en additieven in tabak.

Wie voegen de additieven toe?

Additieven worden toegevoegd door de tabaksindustrie. De tabaksindustrie bestaat uit vele bedrijven die verschillende tabaksproducten maken en verkopen. Producten zoals sigaretten en shag, maar bijvoorbeeld ook sigaren, tabak voor de waterpijp en kauwtabak. Tabaksproducten zijn giftig. Je kunt er ziektes van krijgen die dodelijk zijn. Fabrikanten maken tabaksproducten aantrekkelijker en lekkerder door toevoegingen. Dit maakt het makkelijker om met roken te beginnen en verslaafd te raken.

Hoe erg is het dat er stoffen worden toegevoegd?

Sommige mensen vinden dat tabaksfabrikanten best hun product aantrekkelijk mogen maken. Een snoepfabrikant mag het snoep toch ook zo lekker mogelijk maken? Maar sigaretten zijn giftig en kankerverwekkend. Je kunt dit dus niet vergelijken met andere producten. Het is namelijk wel erg wanneer de additieven ervoor zorgen dat mensen meer van een sigaret genieten. Of dat ze minder last hebben van de scherpe rook in hun keel.

Maken de additieven in een sigaret het moeilijker om te stoppen met roken?

Additieven zorgen ervoor dat een sigaret lekkerder smaakt. Doordat roken lekkerder is, blijven rokers ermee doorgaan. Ook zorgen sommige additieven ervoor dat je sneller verslaafd raakt aan roken. Het wordt dan moeilijker om ermee te stoppen.

Heb je een andere vraag? Mail naar info@tabak.nl

Service